ВИСТИНСКИ ПАТ ДО РЕГУЛИРАНО ВАРЕЊЕ!

Со производите WAYA ®

  • За урамнотежена цревна микрофлора
  • За новородени, доенчиња и деца
  • Проверен квалитет
Повеќе за производите

КАЖЕТЕ И СТОП НА КИСЕЛИНАТА!

Го спречува чувството на печење и ја обновува слузницата

  • Ја спречува киселината во желудникот за помалку од 3 минути
  • Ја штити слузница
  • Го ублажува печењето во градите
Дознајте повеќе

ВИСТИНСКИ ПАТ ДО РЕГУЛИРАНО ВАРЕЊЕ!

Со WAYA® капки

  • За урамнотежена цревна микрофлора
  • Го содржат најистражуваниот сој на млечнокиселински бактерии
  • Проверен квалитет
Дознајте повеќе
Воспаление на хранопровод

По долготрајна иритација и оштетување на слузницата на хранопроводот поради киселина во желудникот, може да дојде до воспаление на хранопроводот што може да предизвика болка при голтање. Поради стеснување на хранопроводот, голтањето на цврста храна станува сѐ потешко.

Повеќе за WAYA StopRefluxWAYA StopReflux

Печење во градите - ГОРУШИЦА

Горушица е чувство на печење во пределот на градите предизвикано од рефлукс, односно од враќањето на желудочната киселина во хранопроводот. Горушицата е еден од најчестите здравствени проблеми на денешницата.

Повеќе за WAYA StopRefluxWAYA StopReflux

Рефлукс на ЖЕЛУДОЧНА киселина

Рефлукс на Желудочна киселина (гастроезофагеален рефлукс) значи враќање на Желудочната содржина нагоре во хранопроводот. Конзумирањето на храна може да ја зголеми изложеноста на хранопроводот на киселина, предзвикувајќи чувство на печење во градите како најчест симптом.

Повеќе за WAYA StopRefluxWAYA StopReflux

Нерегулирано варење

Понекогаш сме поподложни на дигестивни тегоби (нередовна исхрана, ротавирусни инфекции, патувања, секојдневни грижи, стареење) или поголема е веројатноста дека ќе имаме дигестивни проблеми (во одредено време од годината, повеќе болни луѓе околу нас). Дигестивни тегоби може да се појават и при земање на антибиотици.

Повеќе за WAYA Форте

Иритабилно црево

Синдромот на иритабилно дебело црево е едно од најчестите функционални нарушувања на дигестивниот систем. Синдромот на иритабилно дебело црево значи нарушување на подвижноста на целиот дигестивен тракт што најмногу ги погодува лицата во средните години од животот.

Повеќе за WAYA Форте

Надуеност

Напнатост во стомакот, гасови, блага болка и подригнување се симптоми на надуеност. Нашето тело тогаш нè известува дека има многу гасови поради несоодветен начин на живот.

Повеќе за WAYA Форте

Дијареа

Дијареата е најчестиот симптом на дигестивните тегоби. Често е придружена со болки во стомакот, грчеви, чувство на непријатност во перианалната област и потреба од празнење на цревата.

Повеќе за WAYA Форте

back to top