Дома > WAYA производи > WAYA Biotic капсули
WAYA Biotic капсули
3 мислења

WAYA Biotic капсули

За возрасни и деца постари од 2 години

Проверен квалитет

Капсулите овозможуваат регулирана дигестија и олеснување на дигестивните нарушувања.

Во својот состав го содржат најистражуваниот пробиотски сој Lactobacillus rhamnosus GG.

 


Зошто да ги одберете WAYA Biotic капсулите?

 • За да го намалите интензитетот и времетраењето на дијареата (последица од рота вирусна инфекција, бактериска инфекција, труење со храна...)
 • За олеснување на дигестивните нарушувања (грчеви, гасови, болки во стомакот)
 • За олеснување на дигестивните нарушувања при употреба на антибиотици
 • Кога има поголема можност за појава на дигестивни нарушувања годишно време, поголем број на заболени во околината и сл.
 • Кога дигестивните нарушувања ни се повторуваат
 • За регулирана дигестија

  Probiotiki močno prispevajo k zmanjšanju pojava driske pri antibiotični terapiji. / Celo 50 % oseb se srečuje s prebavnimi težavami.

  Дали сте знаеле?

  Дури 50% од луѓето имаат дигестивни нарушувања.


  WAYA Biotic капсули

  • 1 капсула содржи најмалку 10 милијарди клетки од микроинкапсулираниот пробиотски сој Lactobacillus rhamnosus GG
  • Lactobacillus rhamnosus GG е најистражуван сој на пробиотски бактерии
  • Редовна контрола и квалитет
  • Иновативна постапка на микроинкапсулација која овозможува заштита и 5 пати поголемо преживување во дигестивниот систем, а на тој начин обезбедува стабилност на пробиотикот во тек на целиот рок на траење
  • Капсулите се гастрорезистентни (отпорни на желудочна киселина), обвивката на капсулите е од растително потекло
  • Со оглед на тоа што не содржат алергени (млечни протеини, лактоза, глутен, јајца, риба, кикирики, сусам, SO2, соја, јаткасти плодови, целер, горчица, ракчиња) може да се користат кај пациенти со алергии
  • Соодветни за вегетаријанци
  • Едноставно дозирање, само една капсула дневно
  • Кај деца капсулата може да се отвори и содржината да се даде со лажица
  Mnenja uporabnikov

  Мислење на корисниците

  Waya секогаш ја носам со себе кога одам на годишен одмор.

  Nataša, 34 години

  Антибиотиците ми предизвикаа лошо варење и дијареа. Фармацевтот ме посоветува да земам Waya. Навистина ми помогна, дијареата помина брзо.

  Sandra, 38 години
  Повеќе мислења Повеќе мислења

  Како ќе го оцените овој продукт?

  Ве молиме оценете го производот
  Запишете ги задолжителните полиња
  Упатство за употреба
  • Голтнете ја капсулата со чаша вода, а за помали деца доколку е потребно можете да ја отворите.
  • Доколку капсулите WAYA Biotic капсули ги пиете за време на третман со антибиотици, во тој случај напијте се два часа пред или после земањето на антибиотикот.
  • Капсулите WAYA Biotic капсули употребувајте ги најмалку две седмици, а за долготрајно регулирање на цревната микрофлора се препорачува редовна примена на истите.

  Дозирање

  Возрасни и деца постари од години: 1 капсула дневно

  Состав

  Хидроксипропилметил целулоза (E464), Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), малтодекстрини, боја: титаниум диоксид (Е171).

  Пакување
  15 капсули во блистер
  Чување

  Да се чуваат на температура од 25 ⁰C, заштитени од влага и светлина. Производот да се чува во оригиналното пакување.

  Изберете докажан квалитет!

  back to top