КАЖЕТЕ И СТОП НА КИСЕЛИНАТА!

Го спречува чувството на печење и ја обновува слузницата

  • Ја спречува киселината во желудникот за помалку од 3 минути
  • Ја штити слузницата
  • Го ублажува печењето во градите
Повеќе за производот
WAYA StopReflux® – ново име на ефикасен продукт против рефлукс

WAYA StopReflux® – ново име на ефикасен продукт против рефлукс 

Нашиот квалитетен производ со иновативна формулација за ослободување на симптомите поврзани со киселински рефлукс и грижа за мукозата има ново име! Името ќе биде променето од WAYA® RefluStop во WAYA StopReflux®, промената ќе се одвива постепено, но квалитетот и составот на продуктот остануваат исти.

WAYA

WAYA
Печење во градите - горушица

Печење во градите - горушица

Горушица е чувство на печење во пределот на градите предизвикано од рефлукс, односно од враќањето на желудочната киселина во хранопроводот. Горушицата односно печењето во пределот на градите е еден од најчестите здравствени проблеми на денешницата.

Повеќе
Рефлукс на желудочна киселина

Рефлукс на желудочна киселина

Рефлукс на желудочна киселина (гастроезофагеален рефлукс) значи враќање на желудочната содржина нагоре во хранопроводот. Конзумирањето на храна може да ја зголеми изложеноста на хранопроводот на киселина, предзвикувајќи чувство на печење во градите како најчест симптом.

Повеќе
Воспаление на хранопровод

Воспаление на хранопровод

По долготрајна иритација и оштетување на слузницата на хранопроводот поради киселина во желудникот, може да дојде до воспаление на хранопроводот што може да предизвика болка при голтање. Поради стеснување на хранопроводот, голтањето на цврста храна станува сѐ потешко. 

Повеќе
Потешкотии при голтање

Потешкотии при голтање

Дисфагија (потешкотииприголтање) значи дека една од фазите на голтање на храна или пијалоци е делумно или целосно нарушена.

Повеќе
За хијалуронска киселина

За хијалуронска киселина

Истражувањата покажуваат дека хијалуронската киселина може да го ублажи оштетувањето на хранопроводот предизвикано од желудочната киселина и да поттикне побрзо заздравување.

Повеќе
Желудочни тегоби во бременост

Желудочни тегоби во бременост

Многу жени за прв пат се среќаваат со проблемот со киселина во желудникот во текот на бременоста. Иако киселината во бременоста е честа појава и главно е безопасна, таа може да биде многу непријатна и негативно да влијае на женското искуството и квалитетот на животот во текот на бременоста.

Повеќе

WAYA StopReflux® кесичките се медицински производ. Достапни се во сите аптеки.

back to top