ВИСТИНСКИ ПАТ ДО РЕГУЛИРАНО ВАРЕЊЕ!

Со пробиотиците Waya®

  • За урамнотежена цревна микрофлора
  • Го содржат најистражуваниот пробиотски сој
  • Проверен квалитет
Прочитајте повеќе за производите
Висококвалитетни WAYA производи со ново име WAYA Biotic

Висококвалитетни WAYA производи со ново име WAYA Biotic

Нашиот висококвалитетен и докажан производ со најистражуваниот пробиотски сој веќе со години наназад Ве поддржува да уживате во животот без дигестивни проблеми. Фамилијата на производите на WAYA сега има ново, уште појасно и препознатливо име – WAYA Biotic.

Преминот на производот кон новото име ќе се одвива постепено, така што и понатаму можете да купувате одредени производи во постојното пакување на WAYA.

WAYA

Дигестивни нарушувања

Дигестивни нарушувања

Проблемите со варењето на храната се сè почести со денешното темпо на живеење. За добро варење на храната голема улога има цревната микрофлора, особено рамнотежата помеѓу добрите и лошите бактерии, а во тоа многу ни помагаат пробиотиците.

Дознајте повеќе
Акутна дијареа

Акутна дијареа

Акутна дијареа најчесто е последица на вирусна инфекција (рота вирус), бактерии и паразити. Важно е колку што е можно побрзо да се преземаат правилни и брзи мерки.

Дознајте повеќе
Проблеми со варењето при употреба на антибиотици

Проблеми со варењето при употреба на антибиотици

Третманот со антибиотици значително влијае на нашата цревна микрофлора. Антибиотиците ги уништуваат и штетните и корисните бактерии, па оттаму проблемите со варењето се честа појава која можеме лесно да ја спречиме.

Дознајте повеќе
Грчеви кај доенчињата

Грчеви кај доенчињата

Грчевите (колики) кај новороденчињата се појавуваат уште во првите неколку недели од животот. Проследени се со неутешно плачење, гасови и отежнато празнење на цревата.

Дознајте повеќе
Нервозни црева

Нервозни црева

Синдромот „Нервозни црева“ е проследен со чувство на надуеност, чувство на напнатост, кркорење во стомакот и болки при празнењето на цревата.

Дознајте повеќе
Недостаток на витамин Д

Недостаток на витамин Д

Недостаток на витамин Д кај доенчињата и малите деца може да биде причина за сериозни здравствени проблеми. За внес на доволна количина на овој исклучително важен витамин можете да се погрижите со употреба на додатоци во исхраната.

  • Витаминот Д влијае врз цврстината на коските и правилната функција на имунолошкиот систем.
Дознајте повеќе
За пробиотиците

За пробиотиците

  • Пробиотици се “добри” бактерии, кои имаат позитивно дејство врз организмот
  • Со употреба на пробиотици во својата исхрана можеме да ја урамнотежиме цревната микрофлора.
Дознајте повеќе

Пробиотиците WAYA®

back to top