Дома > WAYA производи > WAYA RefluStop
WAYA RefluStop

WAYA RefluStop

За возрасни и деца над 12 години

Проверен квалитет

WAYA® RefluStop кесичките претставуваат медицинско средство за ублажување на симптомите на гастроезофагеалниот рефлукс, како што се: киселина, киселина за време на бременост, враќање  на желудочна киселина ...

Zakaj uporabljati WAYA® Reflustop?

Практични примери за употреба на WAYA® Reflustop:

 • Чувство на печење во пределот на градите
 • Кога имаме рефлукс на киселина
 • При воспаление на хранопроводникот предизвикано од рефлукс
 • Кога имаме тешкотии при голтање и проблеми со болно голтање
 • Киселина за време на бременоста

Дали знаете дека?

Секој четврти човек во западните земји има проблеми со рефлукс барем еднаш неделно.

O WAYA® RefluStop vrečicah

Зошто да одберете WAYA® RefluStop?

 • Благодарение на синергистичкото дејство на состојките, WAYA® RefluStop механички го спречува рефлуксот за помалку од три минути, го ублажува печењето во пределот на градите, ја штити и регенерира слузницата.
 • Кога содржината ќе дојде во контакт со киселата pH средина во желудникот, магнезиум алгинатот формира гел. Во меѓувреме, карбонатите ослободуваат јаглероден диоксид, кој му овозможува на гелот да се подигне и да создаде чеп, што преставува физичка бариера, која пак го спречува рефлуксот (враќањето) на желудочниот сок во хранопроводот.
 • Карбонатот и бикарбонатот истовремено помагаат да се намали киселоста во желудникот. Дополнително, хијалуронската киселина и хондроитин сулфатот ја штитат и обновуваат слузницата. Предноста на производот WAYA® RefluStop е тоа што не содржи натриум алгинат, туку магнезиум алгинат, па затоа е безбеден за употреба дури и кај пациенти кои треба да го намалат внесот на натриум.
 • Нема познати несакани ефекти поврзани со употреба на WAYA® RefluStop кесички.
 • Во случај на нивна појава обратете се кај вашиот лекар.
Mnenja uporabnikov

Мислење на корисниците

Не се пронајдени коментари!

Како ќе го оцените овој продукт?

Ве молиме оценете го производот
Запишете ги задолжителните полиња
Упатство за употреба
 • WAYA® RefluStop се наменети за возрасни и деца над 12 години: 1 кесичка да се растопи директно во уста после главниот оброк и пред спиење или според совет од лекар. 
 • Содржината на кесичката добро протресете ја и употребете ја веднаш по отворањето. 
 • WAYA® RefluStop кесичките може да се употребуваат во секој момент од денот. 
 • Најдобро делуваат доколку не консумирате храна или пијалоци 30 минути по нивната употреба. 
 • Времетo на употреба зависи од појавата на симптоми. 
 • Не ги употребувајте подолго од 30 дена. 
 • Ако продолжат симптомите, побарајте лекарски совет. 
 • Може да се употребуваат подолг временски период, доколку се употребуваат како дел од лекување.
Состав

Вода, магнезиум алгинат, калциум карбонат, калиум бикарбонат, натриум хијалуронат, хондроитин сулфат, ароми; Конзерванси: метил п-хидроксибензоат (метилпарабен), етил п-хидроксибензоат (етилпарабен); Засладувачи: стевиол гликозиди, сукралоза.

Пакување
14 кесички со единечна доза, секое од 10,8 g
Чување
 • Употребувајте го производот според информациите во упатството
 • Чувајте го подалеку од дофат на деца

 

Изберете докажан квалитет!

back to top